Bomiljø og nærområde

Hvor er Meklenborg borettslag, og hvordan er det å bo her? Les om bomiljøet vårt.

Meklenborg borettslag ligger i Oslo, ca 7 km vest for sentrum, og tilhører Vestre Aker bydel. Borettslaget består av 410 andelsleiligheter og 3 tjenesteleiligheter fordelt på 13 blokker, og omfatter adressene Hovseterveien 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54 og 56. Borettslaget har gårdsnummer 31, bruksnummer 311/312/313 og er på ca 39.200 m2. Borettslaget eier tomten. Borettslaget ble bygget i perioden 1972 - 1973. Arkitekt og hovedenterprise var AS Ungdomsbygg. Borettslaget er tilknyttet OBOS og organisert etter Borettslagsloven. OBOS er borettslagets forretningsfører

Meklenborg borettslag er et veldrevet og hyggelig borettslag, hvor det er lagt vekt på trivelige fellesområder. Det er opparbeidet fine utendørs oppholdsarealer både for barn og voksne. Blant annet er det etablert flere lekeplasser med lekeapparater og sandkasser. Det er montert snøsmeltingsanlegg, som gjør at indre område om vinteren er tilnærmet is- og snøfritt.  Boligene ligger i et såkalt "bilfritt område". Det vil si at bare nødvendig kjøring er tillatt inne på området. Alle innkjøringene til garasjene ligger på utsiden av området. Det er en god aldersfordeling blant beboerne i borettslaget.

Les mer om borettslaget her: /Portals/2/Infobrosjyre%20oppdatert%2021_11_19.doc


Bilfritt indre område, med sittegrupper og flott grøntanlegg.

Borettslaget har ansatt en daglig leder og to vedlikeholdsteknikere på heltid, som har ansvaret for den daglige drift og vedlikehold av borettslaget.

Det er kort gangavstand til kollektivtrafikk, ca 3-5 min gange til Hovseter T-banestasjon, og 5-10 min gange til Røa sentrum med diverse busstilbud.


Flotte turstier i Hovseterdalen, som strekker seg opp til Bogstad/Sørkedalen og ned til Mærradalen / Radiumhospitalet. 

Beboerne i Meklenborg borettslaget har en rekke servicetilbud tilgjengelige, både gjennom borettslaget, Vestre Aker bydel og privat næringsdrift. Flere offentlige barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skole og sykehjem finnes i kort avstand fra borettslaget. Det er kort avstand til en rekke butikk- og servicetilbud på Hovseter senter, Røa sentrum og CC-Vest.

Informasjon om tjenestetilbudet fra Vestre Aker bydel Røa finner du på http://www.bydel-vestre-aker.oslo.kommune.no/. Orebakken borettslag har også samlet en oversikt over hva du finner i nærmiljøet vårt på http://www.orebakken.no/nermiljoet.htm.

Lurer du på hvordan Røa/Hovseterområdet har utviklet seg fra 1700-tallet og frem til i dag? Du finner en artikkel om dette på http://www.shkn.no/bydel_24.htm.